Din Klinik Vaccinationsmottagning Centrum

V.42 Vaccinerar vi inte i centrum.

Födda 2005 eller tidigare

Vaccination av personer födda 2005 eller tidigare och upp till 18 år kräver att en vårdnadshavare medföljer vid vaccinationstillfället eller att ungdomen har med sig en samtyckesblankett underskriven av båda vårdnadshavare.
I det fall ungdomen inte har med sig vårdnadshavare eller underskriven samtyckesblankett ska vaccinatören göra en enkel mognadsbedömning på plats.

Viktig information

Folkhälsomyndigheten rekommenderar en tredje dos vaccin till äldre över 80 år. Det ska ha gått minst 6 månader sedan det förra vaccinationstillfället. I nuläget är endast Pfizer godkänt för en tredje dos. Vaccination av en tredje dos kommer att ske parallellt i följande grupper: de som bor på särskilt boende (SÄBO), personer med hemtjänst beslutad av kommunen och personer med hemsjukvård. alla över 80 år (från det år personen fyller 80 år). Är du listad hos oss och är över 80 år så kommer ni erhållas ett sms inom kort.

Modernas vaccin Spikevax pausas för vaccination av personer födda 1991 eller senare Folkhälsomyndigheten har idag onsdag 6 oktober beslutat att pausa Modernas vaccin Spikevax för vaccination av personer födda 1991 och senare. Detta gäller både nyvaccination och för personer som har fått en första dos Spikevax. De personer som fått en första dos Spikevax rekommenderas inte en andra dos av annat vaccin i nuläget. Orsaken är signaler om ökad risk för biverkningar som inflammation på hjärtmuskel eller hjärtsäck. Risken att drabbas är dock väldigt liten. Din Klinik följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och återkommer med mer information så snart det finns.

klicka dig in på länken för mer information klicka här.INFÖR DITT BESÖK

  • Skriv ut, fyll i och ta med hälsodeklarationen (OBS! Även vid dos 2)
  • Ha ID handling redo vid registrering
  • Ta på dig något kortärmat och ha höger arm redo för vaccination

Se till att hålla avstånd från andra när du väl är på plats

OM OSS

Din Klinik Vaccinationsmottagningar ingår i vårdkoncernen Din Klinik Väst Holding AB. På Din Klinik försöker vi alltid att skapa de bästa förutsättningarna för våra patienters hälsa. På Din Klinik Vaccinationsmottagning Fridkullagatan erbjuder vi vaccineringar mot COVID-19. All vaccinering är på uppdrag av VGR och sker i enlighet med Folkhälsomyndighetens riktlinjer.


Välkommen in till oss!