Allergimottagning

Misstänker du att du har en allergi?

Allergi är väldigt vanligt och en tredjedel av Sveriges befolkning har någon form av allergi eller överkänslighet. Det är när immunförsvaret reagerar på ämnen som normalt är ofarliga som allergiska reaktioner uppstår. För dig med allergi kan dessa ämnen orsaka både milda och allvarliga besvär. 

På Din Kliniks allergimottagning kan du få hjälp med allergiska besvär. Om du är osäker på vad som orsakar dina allergiska besvär kan vi genomföra pricktest eller ta blodprover. Vid behov skriver vi ut medicin. Vår allergolog är specialist inom astma och allergisjukdomar, med särskilt stor erfarenhet av födoämnesallergier.

Boka tid eller kom på Drop In!

Vi erbjuder bokningsbara tider måndagar och onsdagar kl. 13:00-15:00. 
Du kan även komma på Drop-In under denna tid.

Har du frågor är du välkommen att maila till  

Så går ett pricktest till

Ett pricktest innebär att den allergiska reaktionen testas i huden. En lösning av det misstänkta allergiframkallande ämnet som kallas allergen droppas på underarmen. En sjuksköterska rispar sedan ytligt med en nål i huden. Undersökningen gör inte ont och tar inte mer än några minuter. Du är antagligen allergisk om det blir svullet, rött och börjar klia där en lösning har droppats på huden. Reaktionen går att se efter ungefär femton – tjugo minuter. 

Du kan få en reaktion på pricktestet utan att vara allergiskt mot ett ämne.

Symtom vid allergi

Vad du får för symtom vid allergi skiljer sig åt beroende på vad som ligger bakom. Allergi kan ge symtom från luftvägarna hela vägen från näsa och bihålor ner i lungorna. Allergi kan även ge symtom i ögonen, utslag på huden och problem med mage och tarm.

På 1177 kan du läsa mer om symptom vid olika allergier. Klicka på knappen här nedan.