BVC (Barnavårdcentral)

BVC (Barnavårdcentral)

BVC (Barnavårdcentral)

BVC (Barnavårdcentral)

På Din Klinik BVC möter du specialistsjuksköterskor och barnläkare. Vi samverkar med barnmorskor inom mödrahälsovården och på BB, samt socialtjänst, barnomsorg, skolhälsovård, dietister och barnsjukvård i Göteborg. Vi har även ett nära samarbete med en BVC-psykolog där vi tillsammans arbetar vi för att främja psykisk hälsa och förebygga ohälsa hos föräldrar och småbarnsfamiljer.

På vår BVC bemöter vi alla barn och föräldrar med respekt, värme och omtanke. Vi följer barnen från födsel till skolstart och ansvarar för små barns hälsa. Vi erbjuder telefonrådgivning för sjuka barn och allt som berör barnens hälsa och utveckling. För bästa möjliga uppföljning, rådgivning och vård, får ni alltid träffa samma distriktssköterska och barnläkare. På så sätt får ni kontinuitet och trygghet. Ni som föräldrar erbjuds också stöd i föräldrarollen om ni skulle vilja det.

Välkommen till Din Klinik BVC i Göteborg!

Målsättningen är att tillsammans med dig främja barns hälsa, trygghet och utveckling.

Amningsmottagning

Behöver du hjälp med amningen? Boka tid hos vår amningsmottagning och möt våra erfarna barnhälsovårdssköterskor med specialistkompetens. Här får du hjälp med precis allt som har med amning att göra. Vi hjälper dig även när du vill sluta amma.
Boka en tid genom att mejla oss på bvc@dinklinik.se eller ringa oss på 031-44 11 88.
Välkommen till Din Klinik BVC. Vi tar hand om det bästa du har!

Hembesök

Vi erbjuder hembesök efter hemkomst från förlossningen, när adoptivbarn kommer till Sverige och till nyinflyttade familjer. Hos oss utförs riktade hälsoundersökningar och vaccinationer som följer barnhälsovårdens basprogram, och vi erbjuder också föräldragrupper som ni kan komma i kontakt med.

Barnavårdscentralen är gratis

Grunden för ditt barns hälsa läggs under de fem första levnadsåren. Under hela den tiden finns vi – Din Klinik BVC och Familjecentralen Draken nära till hands. Familjecentralen Draken är en mötesplats för blivande föräldrar och familjer med barn upp till sex år. Här träffas man för att leka, träffas och få stöd. Tillsammans med barnavårdscentralen finns en öppen förskola och en socialtjänst under ett och samma tak. Mer information om både Din Klinik BVC och Familjecentralen Draken finner du här: Familjecentralen Draken. Du kan även ringa oss på 031-44 11 88 och mejla till bvc@dinklinik.se.

Vi hälsar dig och ditt barn varmt välkomna!

Din Klinik BVC
Glasmästaregatan 6A
412 62 GÖTEBORG