Din vaccinationsmottagning i Göteborg

Din vaccinationsmottagning i Göteborg

Din vaccinationsmottagning i Göteborg

Vaccinera dig billigt och utan lång väntetid

Hos Din Klinik vaccinerar du dig till ett av Göteborgs billigaste priser. Förutom säsongsinfluensa erbjuds skydd mot bland annat TBE och livmoderhalscancer – och resevaccin som gör dig rustad för att upptäcka världens alla hörn. Här kan du också se över ditt grundskydd gällande Polio, Stelkramp, Kikhosta och Difteri.

Ring oss på 031-444 000 eller mejla till info@dinklinik.se för personlig rådgivning. Vi har korta väntetider och Drop In alla helgfria måndagar och torsdagar kl. 14.00-14.45.

Vaccinera dig mot TBE

Vaccin mot TBE har god skyddseffekt. En fullständig grundvaccination omfattar normalt tre sprutor. De två första ges med minst en månads mellanrum, lämpligen så att den andra dosen hinner ges senast i mars-april. Dessa två vaccinationer ger ett hyggligt skydd, men varar bara en säsong.

Om fästingsäsongen redan har börjat är det ändå inte för sent att vaccinera sig eftersom fästingar kan smitta långt in på hösten. TBE vaccination kan ges från ett års ålder.

Den ökade geografiska spridningen samt det ökande antalet fall gör att Smittskydd Västra Götaland rekommenderar TBE-vaccination till:

  • Alla som vistas i naturen i hela Västra Götaland.

  • För smittrisk i övriga Sverige, se respektive smittskyddsenhets lokala

    rekommendationer.

  • Resenärer som ska vistas i naturen på Åland, i Baltikum eller i särskilda riskområden i Central- och Östeuropa.

Nu vaccinerar vi även mot Bältros!

Bältros är en infektionssjukdom som du kan få om du tidigare har haft vattkoppor. Det är oklart vad som utlöser sjukdomen. Det är vanligt med utslag och blåsor som gör ont. Utslagen och blåsorna sitter ofta på ett område på ena sidan av kroppen.

Bältros kan uppstå hos alla som har haft vattkoppor, men det uppstår inte hos alla.
Det är vanligast att få bältros om du är över 50 år.

Välkommen att vaccinera dig mot Bältros på vår Drop-In. Pris: 1890 SEK

Välkommen att vaccinera dig på vår Drop In!

Måndagar till torsdagar
kl. 17:00-18:00

Fridkullagatan 27

Varmt välkommen!

PRISER

Ambirix (barn 1-15 år) - hep A & B 550:- Två doser krävs
Boostrix - difteri, stelkramp, kikhosta 250:-
Boostrix Polio - difteri, stelkramp, kikhosta, polio 440:-
Dukoral enkeldos - kolera 240:-
Dukoral dubbeldos - kolera 480:- Barn 2-6år ska ha tre doser. Köp alla tre för 630:-
Energix-B - hepatit B 300:- Tre doser krävs
TBE-immun - FSME 300:-/dos
Gardasil 9 - HPV virus 1900/dos. Beställningsvara
Immovax Polio - polio 340:- Beställningsvara
Ixiaro - japansk encefalit 1100:- Två doser krävs
Malarone - malaria. Krävs läkarbesök 100kr listade / 300kr olistad
Menevo - meningokocker 600:- Beställningsvara
Pneumovax - pneumokocker 300:-
Prevenar - pneumokocker 650:- beställningsvara
Priorix - mässling, påssjuka,röda hund 300:-
Rabipur - rabies 750:- beställningsvara
Stamaril - gula feber 600:-
Twinrix - hep A & B 500:- Barn 420:- Tre doser krävs.
Typhim Vi - tyfoidfeber 360:-
Vaqta - Hepatit A- 400:- Barn 350:- Två doser krävs.
Varivax - vattkopppor 600:- Beställningsvara
Vaxigrip - säsongsinfluensa 0:- riskgrupp. 230:- ej riskgrupp
Shingrix vaccin - bältros 1890:- Två doser krävs.
Läs mer på 1177 om rekommendationer för olika länder i världen.

Studenter med giltig legitimation får 10 % rabatt!

Vi samarbetar även med SAS Eurobonus

Sjukdomar att vaccinera sig mot:

Hepatit A

Hepatit A orsakas av ett virus som sprids via avloppsförorenat vatten och förorenad mat. Hepatit A-virus orsakar en inflammation i levern.

Hepatit B

Hepatit B orsakas av ett virus som sprids via blod eller sexuellt. Smittan kan överföras genom infekterade instrument, infekterade nålar och vid sexuell kontakt. Viruset kan orsaka svår leverinflammation.

Stelkramp

Stelkrampsbakterien finns i vanlig matjord och uppträder ibland via sår som uppstått i anslutning till trädgårdsarbete. Bakterierna bildar ett gift som leder till smärtsamma, krampliknande muskelsammandragningar.

Polio

Polio orsakas av ett virus som utsöndras med avföring och sprids via avloppsförorenat vatten och i förorenad mat. De flesta smittade får mycket lätta influensaliknande besvär och bara en liten del av de smittade drabbas av förlamningar.

Kolera

Kolera orsakas av en bakterie och utsöndras via avföring. Smittan sker via vatten som förorenats med avloppsvatten. Bakterien kan ge mycket allvarliga mag- och tarmbesvär.

Gula febern

Gula febern orsakas av ett virus som sprids via myggor och som kan leda till leverinflammation. Gula febern är en sjukdom som kräver karantän. Därför har vissa länder ett krav på att man vaccinerar sig före sin inresa, särskilt om man kommer resande från “infekterade områden”.

Malaria

Malaria sprids via myggor och leder till symptom som illamående, feber, huvudvärk och muskelvärk. Det är en mycket utbredd sjukdom i tropiska och subtropiska områden. Vaccinet består av tabletter som man tar under och efter resa i riskområden.

TBE

TBE är en allvarlig hjärninflammation som överförs till människor via fästingar. Idag finns det inget botemedel mot TBE. Därför är det viktigt att vaccinera sig mot TBE om man vistas i områden där smittan förekommer.

HPV-virus

Gardasil innehåller skydd mot sjukdomar orsakade av humant papillomvirus (HPV). Dessa sjukdomar innefattar livmoderhalscancer, cellförändringar som är förstadier till cancer i könsorganen och kondylom hos män och kvinnor.

Bältros

Bältros, eller herpes zoster, kännetecknas av blåsor och skarp brännande nervsmärta i huden som orsakas av reaktivering av varciella zosterviruset (samma virus som orsakar vattkoppor)