Terapimottagningen

TERAPIMOTTAGNINGEN

Vi på Din Kliniks terapimottagning tar hand om både dina kroppsliga och själsliga behov.

Vi finns till för dig som har ett behov av att prata med någon professionell i samtalsterapi eller KBT vid exempelvis stress, depression eller liknande. Eftersom kropp och själ hänger ihop, kan psykisk ohälsa också orsaka kroppsliga symtom, såsom värk eller trötthet. Därför samarbetar vi tätt mellan olika discipliner för att du ska få den absolut bästa vården.

Vi erbjuder samtalsterapi och KBT hos arbetsterapeut, psykolog och läkare. Vid till exempel oro, ångest och/eller depression behövs det ibland en kombination av mediciner och samtalsterapi, och då är även Din Kliniks läkare involverade. Beroende på dina behov får du träffa någon eller några av oss på mottagningen. Alternativt remitteras du vidare till en psykiatriker eller till vår sjukgymnast som är utbildad i mindfulness, vilket också kan hjälpa i vissa situationer.

Vad är KBT?

Kognitiv beteendeterapi, KBT, utgår från att en persons tankar, beteenden och känslor hänger samman och går att påverka eller förändra genom så kallad "ominlärning". I KBT jobbar man mot konkreta mål och arbetar mycket med hemläxor. Terapin går ut på att försöka identifiera vilka tankemönster och tankesätt du har när du mår dåligt. Tillsammans med terapeuten arbetar du sedan med att förändra dessa tankemönster för att kunna må bättre.

Gruppterapi

Hjärtklappning, tryck över bröstet och ett kaos i huvudet? Dags att söka hjälp! Vi erbjuder STRESS OCH ÅNGESTHANTRINGSGRUPP Fåtal platser kvar! Nytt tillfälle av vår populära gruppbehandling startar 13/3-2020. Vi träffas vid 6 tillfällen då vi går igenom varför vi blir stressad och får ångest och hur man kan hantera det.

För mer information och anmälan kontakta Leg Psykoterapeut Bodil Nordling tel. 0725/191441 eller bodil@dinklinik.se

Samtalsterapi

Om du har långvarig smärta kombinerad med måttlig psykisk ohälsa har vi möjlighet att remittera dig vidare till vårt multimodala rehabiliteringsteam som erbjuder ett team av psykologer, sjukgymnaster och arbetsterapeuter för både individ- och gruppterapi.

Terapimottagningen erbjuder multimodal rehabilitering (MMR) till personer som lider av långvarig muskelvärk och samtidig depression eller annan psykisk ohälsa.

Terapimottagningens multimodala rehabteam arbetar med kognitiv beteende terapi (KBT) och/eller korttids-interpersonell psykoterapi (IPT) genom samtalsterapi.

Våra gruppterapier har inriktning mot kroppskännedom respektive bildterapi. Vårt multimodala rehabiliteringsprogram utförs genom ett samordnat och tvärprofessionellt samarbete mellan specialister i allmänmedicin, psykologer, socionomer, sjukgymnaster och arbetsterapeuter.

Alla som ingår i teamet har förutom sin grundutbildning även utbildning i KBT steg 1 och/eller motsvarande IPT-utbildning, samt psykoterapiutbildning steg 1 och 2.

Om du boka tid hos oss för samtal hos någon av våra psykologer, är du välkommen att ringa på 031-811 811 eller mejla oss på samtal@dinklinik.se.

Varmt välkommen!

Information till dig som vill skicka egenremiss till oss:

Ladda ner och fyll i dokumenten i länken nedan.

Egenremiss till Terapimottagningen

Information till vårdgivare som remitterar till oss:

Läkarremiss till Terapimottagningen Din Klinik

MMR - brev till vårdgrannar