Terapimottagningen

TERAPIMOTTAGNINGEN

Vi på Din Kliniks terapimottagning tar hand om både Dina fysiska och psykiska behov.

Vi finns till för Dig som har ett behov av att prata med någon professionell i samtalsterapi eller KBT vid exempelvis stress, ångest och depression.

Eftersom kropp och sinne hör ihop, kan psykisk ohälsa även orsaka kroppsliga symptom, såsom värk eller trötthet. Därför samverkar vi mellan de olika disciplinerna för att Du ska få den absolut bästa vården.

Vi erbjuder samtalsterapi och KBT hos arbetsterapeut, psykolog och läkare. Vid till exempel oro, ångest och/eller depression behövs det ibland en kombination av mediciner och samtalsterapi, och då är även Din Kliniks läkare involverade.

Beroende på Dina behov får Du träffa någon eller några av oss på mottagningen. Alternativt remitteras Du vidare till en psykiatriker eller till vår sjukgymnast som även är utbildad i mindfulness, vilket kan hjälpa i många situationer.

Vad är KBT?

Kognitiv beteendeterapi (KBT) utgår från att en persons tankar, beteenden och känslor hänger samman och går att påverka eller förändra genom så kallad "ominlärning". I KBT arbetar Du mot konkreta mål genom exempelvis hemläxor. Terapin går ut på att försöka identifiera vilka tankemönster och tankesätt Du har när Du mår dåligt. Tillsammans med terapeuten arbetar Du sedan med att förändra dessa tankemönster för att kunna må bättre.

Samtalsterapi och MMR

Terapimottagningen erbjuder multimodal rehabilitering (MMR) till Dig som lider av långvarig muskelvärk i kombination med måttlig psykisk ohälsa, exempelvis depression och ångest. Vårt multimodala rehabiliteringsteam omfattar ett team av psykologer, sjukgymnaster och arbetsterapeuter för både individ- och gruppterapi.

Terapimottagningens multimodala rehabteam arbetar med kognitiv beteende terapi (KBT) och/eller korttids-interpersonell psykoterapi (IPT) genom samtalsterapi.

Våra gruppterapier har inriktning mot kroppskännedom respektive bildterapi. Vårt multimodala rehabiliteringsprogram utförs genom ett samordnat och tvärprofessionellt samarbete mellan specialister i allmänmedicin, psykologer, socionomer, sjukgymnaster och arbetsterapeuter.

Alla som ingår i teamet har förutom sin grundutbildning även utbildning i KBT steg 1 och/eller motsvarande IPT-utbildning, samt psykoterapiutbildning steg 1 och 2.

Gruppterapi

Hjärtklappning, tryck över bröstet och ett kaos i huvudet? Dags att söka hjälp!

Vi erbjuder gruppterapi för stress- och ångesthantering. Datum för vår populära gruppbehandling släpps inom kort. Vi träffas vid 6 tillfällen och går då igenom varför vi blir stressade och får ångest samt hur vi kan hantera detta på bästa sätt utifrån våra egna förutsättningar.

För mer information och anmälan kontakta Legitimerad Psykoterapeut, Bodil Nordling.

Telefon: 0725/191441
Mejl: bodil@dinklinik.se

Boka tid

Om Du vill boka tid hos oss för samtal hos någon av våra psykologer, är du välkommen att ringa på 031-811 811 eller mejla oss på samtal@dinklinik.se.

Varmt välkommen!

Information till dig som vill skicka egenremiss till oss:

Ladda ner och fyll i dokumenten i länken nedan.
Skicka in Din egenremiss via vår app Din Klinik-Appen eller via post (se adress nedan). Detta för att vi ska kunna garantera sekretess.

Adress:

Terapimottagningen Din Klinik
Norra Allégatan 7, 2a våning
413 01, Göteborg

Egenremiss till Terapimottagningen

Information till vårdgivare som remitterar till oss:

Läkarremiss till Terapimottagningen Din Klinik

MMR - brev till vårdgrannar